Protestele continuă la școală Valea Voievozilor – Răzvad! Părinții elevilor, din nou în stradă: “Vrem dreptate, vrem siguranță!”.

Publicitate

Situație fără precedent în învățământul din Dâmbovița, unde continuă protestele părinților care cer rezolvarea situației elevului de clasa a III-a acuzat de agresivitate!

Copilul a fost transferat, la cererea părinților, de la Școala ”Coresi” din Târgoviște la Școala  Valea Voievozilor -Răzvad, după ce ar fi lovit mai mulți copii din școala târgovișteană și chiar și cadre didactice.

După părinții din Târgoviște, care au ieșit pur și simplu în stradă și au organizat proteste în care au cerut să fie stopată violența din școală, iar copiii să fie în siguranță, soluția Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, la solicitarea părinților, a fost transferul copilului, al doilea în decursul ultimilor ani.

Acum protestele s-au mutat la Valea Voievozilor, unde au ieșit în stradă, de data asta, părinții copiilor din școala gimnazială.

Cu mențiunea că protestul nu are ca subiect elevul acuzat, ci părinții cer instituțiilor abilitate (Direcția Generală de Asistență Socială și Proiecția Copilului – DGASPC DB, Inspectoratul Școlar Județean – ISJ DB și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională – CJRAE DB) să găsească o soluție.

Alături de părinții nemulțumiți se află Organizația pentru Prioritizarea Educației Naționale (OPEN) care dorește rezolvarea de ambele părți a acestei situații.

Vă reamintim că, în ultimele zile de când transferul a intrat în vigoare, elevul de clasa a III-a a fost singur la școală, după ce ceilalți părinții nu și-au lăsat copiii la cursuri, potrivit edupedu.ro.

Toți părinții celor aproximativ 150 de elevi înscriși la această școală nu-și mai aduc copiii la ore, de teama elevului mutat de la Școala „Coresi” Târgoviște.

Și astăzi, părinții nemulțumiți au avut fluiere și au scandat „Fără violență în școli!”, ”Astăzi ai noștri, mâine ai voștri!”, ”Vrem soluții, nu compromisuri!”, ”Decât victime să fim mai bine prevenim” sau ”Vrem dreptate, vrem siguranță!”.

Vă reamintim că, pe 1 martie, Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Răzvad – Valea Voievozilor a votat în unanimitate să conteste decizia luată pe repede înainte de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița privind transferul elevului de la Școala „Coresi” la această unitate de învățământ.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!