Proteste de amploare în Europa din cauza restricțiilor Covid-19! Manifestări violente în Olanda și Austria

Publicitate

Sunt proteste de amploare în Europa din cauza introducerii unor reguli mult prea stricte pentru limitarea transmiterii Covid-19. În Austria, de exemplu, s-au luat măsuri stricte, constând în limitarea ieșirilor din locuințe a tuturor cetățenilor care nu sunt vaccinați. În acest context, foarte mulți oameni au ieșit în stradă să protesteze, ținând să pună în evidență libertatea lor de a alege, un drept pe care-l consideră suprimat.

Nu numai în Austria au fost proteste. Olandezii, italienii, croaţii şi danezii au ieşit pe străzi, protestând împotriva a ceea ce au numit o „corona dictatură“. În Viena au ieșit în stradă 40.000 de oameni, folosind fumigene şi proteste verbale. De la 1 februarie anul viitor, Austria a anunțat că și-ar dori să impună vaccinarea obligatorie, idee care prinde din ce în ce mai mult contur şi în Germania, scrie Adevărul.ro.

Proteste agresive, pe aceeași temă, au avut loc în Olanda. La Haga au izbucnit ciocniri după o demonstraţie împotriva restricţiilor impuse în urma unui nou val al pandemiei de COVID-19, a doua zi după violenţele produse la Rotterdam, unde au fost arestate 51 de persoane iar alte două au fost rănite, transmite AFP, mai scrie sursa citată.

De asemenea, proteste puternice au izbucnit și în Belgia. Italia, Croaţia şi Danemarca. Oamenii au scandat pentru libertate și pentru respectarea drepturilor, precum și respectarea deciziei de a face ceea ce se vrea cu propriul corp.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că dacă nu sunt luate măsuri urgente Europa se va confrunta cu o majorare a persoanelor decedate ca urmare a infectării cu Covid-19 cu până la jumătate de milion, până în luna martie.

Dr. Hans Kluge, şeful pentru Europa al OMS a declarat pentru BBC că orice creştere a procentului celor care folosesc măşti de faţă ar salva vieţi. De asemenea, este esenţială intensificarea campaniilor de vaccinare cu doza de rapel şi cu doza booster, mai scrie sursa citată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!