Protest la Târgoviște pentru susținerea salariaților SC Electroaparataj, aflați în grevă de o lună

Publicitate

Joi 30 mai, între orele 12,00 – 14,00, adunare publică în fața Prefecturii Dâmboviţa!

Organizată de CNS Cartel Alfa, obiectivul său este de susținere a salariaţilor SC Electroaparataj SA, aflaţi în grevă generală de aproape o lună, din data de 30 aprilie.

Iată motivele pentru care sindicaliștii ies în stradă:

– pentru lipsa de norme juridice din sectorul privat ce duce la un tratament discriminatoriu pentru salariaţii din privat, comparativ cu salariaţii din sectorul bugetar, în lipsa mecanismelor de negociere colectivă, blocate prin Legea nr. 62 /2011 – LegeaDialogului Social;

– pentru a atrage atenţia decidenţilor politici şi instituţiilor de control ale statului asupra legislaţiei din România care este extrem de permisivă cu interesele firmelor offshore, în detrimentul interesului statului român.

– pentru a atrage atenţia clasei politice că România nu trebuie să rămână o ţară a muncii ieftine, din care se emigrează masiv pentru o şansă la o viaţă decentă;

– pentru a ne apăra dreptul de asocierea în sindicat, fără îngrădiri instituite prin lege.

– Cerem parlamentarilor români să revizuiască de urgenţă cadrul legislativ existent cu privire la Legea dialogului social precum şi normele juridice incidente în activitatea firmelor offshore.

-pentru a transmite politicienilor că nu suntem de acord cu privilegiile instituite pentru ei, prin legi speciale;

– pentru faptul că salariul minim din România este foarte mic, taxele sociale plătite de salariaţi sunt foarte mari şi nu pot asigura un minim de viaţă decentă

– pentru faptul că ne-am simţit umiliţi atunci când cetăţenii romani din diaspora nu şi-au putut exercita dreptul de vot garantat de Constituţia României , iar autorităţile nu au făcut nimic pentru a rezolva această problemă”, se arată în comunicatul de presă al CNS Cartel Alfa.

La această acţiune vor participa 150 de persoane, salariaţi ai SC Electroaparataj Târgovişte şi colegi din filialele CNS Cartel Alfa din ţară şi din Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!