Protest anti-mască în capitală. Sute de oameni au strigat “Libertate” și “Masca ucide”

Publicitate

Sute de persoane s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității, dar și în Piața Victoriei, din București, să protesteze față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. S-a dorit a fi a fi un protest al părinților, nemulțumiți de obligativitatea ca în școli copiii să poarte mască, dar participanții au fost de toate vârstele.

Manifestanții au fluturat mai multe steaguri tricolore și au strigat “Libertate”. De asemenea, au afișat pancarte și baloane cu mesaje precum “Masca ucide” sau “Școala nu trebuie să fie lagăr”.

Niciunul dintre participanți nu a purtat mască de protecție. Printre ei s-au aflat persoane cu veșminte preoțesti și persoane ce au părut a fi călugări. În mulțimea de oameni s-a aflat și controversatul medic gastroenterolog Răzvan Constantinescu, care a afirmat anterior că românii care poartă măști de protecție sunt “imbecilii care umblă cu  chiloțeii pe nas”. De asemenea, printre protestatari s-au mai aflat regizorul Cristi Puiu și actrița Carmen Tănase.

“Jos dictatura”, “Nu vă credem” sau “Copiii noștri nu sunt cobaii voștri” au reprezentat alte scandări ale participanților la protest.

“Cum poți să înveți la materia” Educație civică” despre drepturile și libertățile cetățenești când te afli într-o cușcă școlară? Cum poți să înveți la istorie despre Revoluția Franceză sau Declarația de Independență a SUA, când ai masca pe figură, ca sclavii pe plantație? Ce vor înțelege acești copii despre valorile libertății și dreptății, când ei vor fi îngrădiți îngrozitor, în timp ce le învață? Cerem anularea restricțiilor aberante și a educației online”, au transmis organizatorii.

Oamenii prezenți la protest au avut steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere și mesaje împotriva “dictaturii sanitare. Potrivit Digi 24, manifestația nu a fost autorizată, iar mai mulți jandarmi au încercat să-i convingă pe oamenii adunați la fântâna de la Universitate să părăsească zona și să respecte măsurile de distanțare socială pentru a preveni transmiterea infecției cu noul coronavirus.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!