Propuneri pentru încurajarea vaccinării: mersul la mall al putea fi condiționat de vaccinare. Vauchere, stimulente, bonuri, tichete pentru imunizarea în mediul rural

Publicitate

În ședința de coaliție au fost discutate mai multe variante de îndemnare a populației să se vaccineze pentru evitarea valului 4 anunțat de autorități. Dan Barna a făcut câteva declarații după încheierea ședinței, spunând că Prim-Ministrul a fost, în principiu, de acord cu măsurile propuse, fiind construite pe baza celorlalte state europene, scrie Antena3.ro.

Acesta a declarat că au fost propuse două tipuri de măsuri: o dată încurajarea vaccinării, și pe de altă partea introducerea unor condiționări pe bază de vaccin pentru accesul la servicii neesențiale. Una dintre problemele discutate ar fi mersul la mall, aceasta fiind în vizorul guvernanților în ceea ce privește condiționarea pe bază de imunizare, potrivit sursei citate.

”Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole”, a declarat Dan Barna, potrivit Antena3.ro.

Acesta a mai adăugat că dacă populația nu va înțelege necesitatea vaccinării pentru binele întregului stat, țara noastră se va confrunta cu numeroase probleme. Așadar, tot ceea ce încearcă guvernații să facă este spre binele populației, pentru ca oamenii să fie îndemnați să apeleze la vaccin pentru sănătatea lor și a celor din jur.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!