Propunere: Studenții nevaccinați ar putea participa la cursurile practice și laboratoare dacă poartă combinezoane

22

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că o soluție pentru studenții nevaccinați care vor să participe la cursurile practice sau la laboratoare ar fi purtarea combinezoanelor care să îi protejeze de infecția cu Covid-19, potrivit Știrileprotv.ro.

Acesta spune că este normal ca toți studenții să fie primiți la cursuri, însă acest tip de diferențiere ar fi o propunere interesantă și benefică. Ministru a menționat că până în prezent s-au vaccinat 155.000 de persoane din sistemul de învățământ, iar 140.000 au făcut și rapelul.

“Profesorii şi personalul din învăţământ rămân în continuare categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. (…) Avem aproape 155.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi, dintre care peste 140.000 au făcut şi rapelul. Deci, nu există vreo altă categorie mai numeroasă în valoare absolută. Sigur, procentual e vorba de medici, care sunt, în mod firesc, mult înaintea personalului din învăţământ. Cu toate acestea, recunosc, în pofida campaniei ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, prin care Ministerul Educaţiei a organizat evenimente în fiecare judeţ, cu participarea tuturor reprezentanţilor şcolilor, a unor experţi care să susţină din perspectivă medicală aceste întâlniri, organizate la nivel de secretar de stat, în pofida altor eforturi pe care le-am făcut, de circa o lună ritmul în care avansează vaccinarea personalului din învăţământ a scăzut foarte mult”, a declarat Ministrul Educației, potrivit Știrileprotv.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!