Propunere „șoc” a patronatelor din turismul românesc: Taxarea românilor care își fac vacanțele în străinătate. Unde ar urma să se ducă banii

Avion
Publicitate

Patronatele din turism ar pregăti cadrul legislativ pentru introducerea unei taxe speciale de promovare turistică care să fie colectată de agențiile de turism de la turiștii români care își petrec vacanțele în străinătate, potrivit unor surse citate de puterea.ro.

Astfel, românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Pe lângă taxa turistică aplicată de către țara de destinație.

Propunerea, ce îi va înfuria probabil pe românii care, fără să generalizăm, acuză prețuri uriașe și servicii necorespunzătoare în turismul românesc, aparține Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Deocamdată, reprezentanții acesteia spun că această taxă ar fi de un euro de persoană, dar există în presa națională avansată și ideea unei taxe de un euro/zi/persoană.

Agențiile vor colecta taxa de la români, iar banii strânși ar urma să fie folosiți pentru promovarea României.

Culmea este că se ia în calcul să fie taxați și turiștii care își fac vacanța pe cont propriu, cei care nu apelează la serviciile unei agenții de turism.

Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care lucrează la un astfel de proiect, a declarat la Digi24 că ideea a pornit de la „modelul de succes” al Turciei și că după ce trece „furtuna financiar fiscală din Parlament”, patronatele vor veni cu această propunere. Propunere cu care agențiile de turism nu ar fi de acord, după cum tot domnia sa spune.

“Nu vrem să afecteze bugetele turiștilor. Nu s-a purtat o discuție oficială la nivel de minister. Au fost contacte neoficiale cu Ministerul de Finanțe, al Economiei, cu colegi din țară, urmează să discutăm cu agențiile de turism care, bineînțeles că nu sunt de acord cu această măsură pe care vrem să o implementăm”, a declarat Dragoș Răducan, citat de site-ul digi24.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!