Propunere pentru 2021 către Primărie și CLM Târgoviște, scăderea taxelor pentru spațiul public folosit de terase la o sumă modică

Publicitate

La inițiativa consilierilor locali municipali Marius Calomfirescu (președinte USR Dâmbovița) și Dan Mărgărit (președinte USR Târgoviște) a fost propusă Primăriei și Consiliului Local Municipal Târgoviște scăderea taxelor colectate de primărie pentru spațiul public folosit de terasele restaurantelor și barurilor de pe raza municipiului la un cuantum de 0,5 lei/mp, până la 31 decembrie 2021, urmând ca din 2022 să se poată reveni la taxele stabilite anterior prin HCL.

”În urma unor consultări cu cetățeni și operatori economici din domeniul HORECA, credem că supraviețuirea multora dintre aceștia în municipiul Târgoviște este vitală pentru dezvoltarea turistică a orașului post-pandemie, dar și pentru confortul locuitorilor orașului care pot beneficia în continuare de spații de relaxare în aer liber. Terasele din centrul vechi generează o atmosferă plăcută și, în același timp, venituri importante pentru administrația locală atât prin taxele directe, cât și prin impactul pe orizontală.

O scădere a taxelor locale pe mp. la 0.5 RON/mp, pentru anul 2021, este simbolică și considerăm că va avea un impact minor în bugetul local, dar ar fi un sprijin direct, cu impact considerabil pentru operatorii economici aflați în dificultate. Acest mic ajutor le va permite să rămână funcționali și le va crește încrederea în administrația municipiului Târgoviște.

Ca sursă de finanțare, noi propunem: reducerea cheltuielilor cu Zilele Orașului unde pot fi cooptați operatorii privați din oraș pentru a prelua o parte din presiunea asupra bugetului municipiului, prin organizare de evenimente în parteneriat public-privat”, se arată într-un comunicat transmis de cei doi președinți USR.

Propunerea vine la două săptămâni după ce senatorul USR PLUS, Dragoș Popescu, a intrat în ”colimatorul” reprezentanților HoReCa din Târgoviște, dar și al unui număr impresionant de târgovișteni, după ce a transmis că numeroase restaurante de pe Centrul Vechi “fentează legea”, iar în urma sesizării de către parlamentar a forțelor de ordine au fost aplicate amenzi însemnate, mai multe restaurante trebuind să închidă și să-și trimită salariații acasă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!