Promisiune ”smulsă” premierului Cîțu în videconferința cu prefecții. După rectificarea bugetară, Dâmbovița ar primi bani pentru reparațiile drumului din munte

Publicitate

Prefectura Dâmbovița transmite că are vești bune de la premierul Florin Cîțu privind sumele solicitate pentru reparațiile din munte, dar și pentru ajutorarea familiilor din Găești, disperate după ce, în luna ianuarie, a avut loc o explozie în blocul în care locuiau.

Pe pagina de facebook a instituției se arată că, în videoconferința de ieri, 2 septembrie, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a ridicat această problemă, pe lângă temele dezbătute în cadrul întrunirii.

”În cadrul videoconferinței, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, pe lângă cele două teme dezbătute, a ridicat alte două probleme: situația dificilă în care se află cele 30 de familii ale căror locuințe au fost afectate ca urmare a unei explozii intr-un bloc din orașul Găești, în luna ianuarie și situația drumului DJ714, care face legătura la cea mai importantă stațiune turistică din județul nostru, ce a devenit impracticabil ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă.

Am primit un răspuns îmbucurător de la Premierul României, faptul că sumele solicitate din Fondul de rezervă sau de intervenție la dispoziția Guvernului vor fi repartizate, imediat după rectificarea bugetară”, transmit reprezentanții instituției.

Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a atras atenția în repetate rânduri, după finalul lunii iulie, când o viitură puternică a distrus o porțiune însemnată din DJ 714, că lucrările de reparații se ridică la costuri pe care județul nu și le permite.

Astfel, după ce a făcut demersuri peste demersuri, rămase însă fără răspuns, asta deși alte 17 județe au primit sumele necesare tot pentru astfel de probleme, Consiliul Județean Dâmbovița nu a mai putut aștepta, mai ales că se apropie sezonul rece, iar neefectuarea lucrărilor ar pune în pericol de închidere zona turistică montană dâmbovițeană în timpul acestei ierni.

Prin SC Lucrări Drumuri și Poduri, au început lucrările premergătoare reconstruirii DJ714, la începutul lunii august.

”DJ714 este foarte important pentru turismul dâmbovițean, asigurând accesul spre platoul Peștera-Padina, pe partea stângă a Lacului Bolboci. Din păcate, sprijinul Guvernului încă se lasă așteptat, deși zona montană dâmbovițeană este de interes național. Sperăm ca pe parcursul execuției lucrărilor de refacere a DJ714, Executivul să contribuie cu sumele necesare finalizării cât mai rapide a acestui drum”, a declarat, la acel moment, șeful administrației județene.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!