Proiectul ”Voluntari CDI” la Școala ”Pictor N. Grigorescu” din Titu. Copiii citesc și se ajută mai mult

Publicitate

Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” din Titu, prin Centrul de Documentare și Informare, dă ocazia elevilor de a participa la proiectul „VOLUNTARI CDI” – voluntarii Centrului de Documentare și Informare.

Inițiativa a venit din nevoia de a interacționa mai mult cu elevii.

În proiectul „Voluntari CDI”, elevii înscriși a trebuit ca, timp de două pauze pe săptămână, să ajute elevii de la clasele I-IV să se orienteze în bibliotecă și să găsească volumele de care au nevoie. De asemenea, ei au ajutat cu amenajarea și decorarea spațiului pe gustul lor, au învățat cum se introduc cărțile în inventar, cum funcționează împrumutul de carte, au restaurat cărți deteriorate, au realizat afișe cu diverse informații, au ținut dezbateri, au promovat biblioteca în mediul online și mai ales, au început să inițieze activități noi, ce țin de necesitățile lor de cunoaștere și socializare.

Proiectul a început în semestrul I din anul scolar 2018-2019, cu 17 elevi voluntari de la clasele V-VIII. În al doilea semestru, s-au înscris 50, iar în primul semestru din anul școlar 2019-2020, s-au înscris 80 de elevi.

A avut loc și o premiere a elevilor voluntari: Voluntarii au dorit cărți alese de ei. Cărțile au fost plătite cu sprijinul Asociației de Părinți „Nicolae Grigorescu”, reprezentată de viceprimarul Ovidiu Popescu.

În anul 2018-2019, suma totală pentru premiile voluntarilor a fost de 1400 de lei, iar în anul 2019-2020, primul semestru, suma a fost de 2053 lei.

Elevii au realizat că pot îndeplini obiectivele stabilite atunci când toată lumea lucrează împreună, ei au fost responsabili de bunăstarea fiecăruia și de captarea atenției. Printre rezultate: numărul de împrumuturi de carte a crescut, pentru că au fost uneori chiar câte 3-4 persoane care împrumutau cărți în același timp. (Ajutorul voluntarilor a fost neprețuit, nimănui nu i-ar plăcea să aștepte să treacă pauza doar ca să se semneze o carte adusă la bibliotecă); elevii se orientează mult mai bine în bibliotecă și știu unde sunt amplasate cărțile destinate lor.

Cei care au încurajat proiectul sunt: președintele Consiliului Reprezentativ al părinților – Marian Păiși, părinți ai copiilor, cadre didactice, dar și directorul Școlii – prof. Voicu Ioana.

Datele despre proiectul „Voluntari CDI” sunt oferite de prof. documentarist Alina Popescu, iar mai multe detalii puteți afla accesând următorul link: https://www.facebook.com/gazetadetitu.ro/posts/2597992736903061?__tn__=K-R

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!