Proiectul “România Educată”- sunt propuse evaluări anuale pentru clasele primare, iar învățătorii să fie plătiți în funcție de performanțe

Publicitate

Proiectul “România Educată” prevede ca elevii din clasele primare să fie evaluați anual, fără ca acest fapt să înlocuiască testările din clasa a doua, a patra și a șasea. De asemenea, una dintre propuneri este ca învățătorii să fie plătiți în funcție de performanțele pe care elevii lor le obțin la aceste testări, scrie Alba24.ro.

Întrebarea care se pune de către specialiștii în educație se referă la situația în care se va afla un învățător ai cărui elevi nu au reușit să acumuleze informații în concordanță cu clasa la care sunt:

”Cred că discuţia de corelare cu performanţa vine la pachet cu eventuale sancţiuni. Întrebarea fundamentală este: dacă un învăţător are absolvenţi care nu ştiu să scrie, să citească şi să socotească, ce se întâmplă cu aceşti profesori? Vor fi concediaţi, vor fi temporar scoşi din învăţământ?”, a declarat Daniela Vişoianu, expert în educaţie, potrivit Alba24.ro.

Sunt și profesori care nu sunt de acord cu această inovație pentru că, spun ei, notele din testările anuale nu vor fi trecute în catalog, iar din acest motiv elevii nu vor fi preocupați de rezultatele lor. De asemenea, tot în Proiectul “România Educată” se propune ca examenul de admitere să se realizeze înainte de Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul să fie generalizat indiferent de rută, potrivit sursei citate.

Unul dintre obiectivele acestui Proiect este acela de a reduce analfabetismul funcțional de la 44% la 20% până în 2030.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!