Proiectul pentru o Unitate de Primiri Urgențe modernă la Târgoviște, în faza de licitație

Publicitate

Consiliul Județean Dâmbovița a scos la licitație lucrările de extindere, modernizare și reabilitare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște!

Valoarea totală a proiectului care urmărește crearea unei secții de primiri urgențe cu spații generoase și dotate cu aparatură de ultimă generație se ridică la peste 8 milioane de lei.

Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, lucrările sunt deja scoase la licitație pe platforma publică de achiziții, iar la finalizarea acestora vom avea: ”un tronson de clădire nou dedicat urgențelor vitale; spațiile urgențelor nonvitale și pediatrice modernizate, dar și aparatură și dotări de ultimă generație din care enumăr doar o parte din acestea: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți”.

”Așa cum am promis, sănătatea dâmboviţenilor este pe primul loc, iar crearea celor mai bune condiții de tratament și analize sunt foarte importante pentru mine.

Pe lângă eficientizarea serviciilor de sănătate și creșterea calitativă a actului medical, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgențe al spitalului, dar va și separa cazurile nonvitale de cele vitale.

Imediat după stabilirea câștigătorului licitației publice, se va trece la executarea lucrărilor care vor transforma Unitatea de Primiri Urgențe”, a mai precizat președintele CJD.

Termenul de finalizare a lucrărilor de extindere, modernizare și reabilitare este decembrie 2023.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!