Proiectul “Oxigen pentru spital”, minunea de la Spitalul Orășenesc Găești! Mobilizarea totală a comunității a scos din impas unitatea medicală din vestul județului Dâmbovița

Publicitate

Proiectul “Oxigen pentru spital”, inițiat de managerul Spitalului Orășenesc Găești nu a rămas fără urmări. Strigătul de ajutor al medicului Laurențiu Belușică a fost auzit de numeroși cetățeni ai urbei, dar și de numeroase companii din zonă.

Cu toții au pus mână de mână și au ajutat, nesperat de mult, unitatea medicală din vestul județului, pentru a nu mai duce lipsă de oxigen. Astfel, companii importante precum, Arctic, Curent Metal, Kablutronic, Nicprem Impex SRL, ALC Inject Polistiren sau Roel SRL au oferit sume importante de bani, dar și diferite produse pentru ca spitalul spitalul din Găești să iasă din impasul în care se afla.

Mobilizarea totală a tuturor l-a impresionat din plin pe managerul spitalului, care a transmis că spitalul din Găești are acum pentru cel puțin două luni rezerve de oxigen, medicamente și hrană pentru pacienți.

“Impresionană mobilizare a comunității din Găești. Vă mărturisesc că am inițiat acest proiect cu teamă și puțină rușine personală despre cum ar putea să fie primit de lume. Rezultatul însă depășește orice speranță și orice așteptări. Nu pot decât să mulțumesc tuturor celor care ajută spitalul comunității lor.

“Oxigen pentru spital” este numele proiectului. Acum avem rezerve de oxigen, medicamente și hrană. Funcționăm cu secție de Covid – 100 paturi și secție non-Covid – 40 paturi pentru chirurgie, pediatrie, ORL și ginecologie. Examinăm cu atenție orice pacient și internăm pe oricine are nevoie de ajutorul nostru”, a transmis managerul spitalului Găești, Laurențiu Belușică.

Un comunicat în acest sens a transmis și Compania Arctic, după ce a pus umărul din plin la nevoile unității medicale.

“Când comunitățile din care facem parte au nevoie de ajutor, le suntem alături. O facem din responsabilitate și drag, precum și dintr-o datorie mai înaltă pe care simțim că o avem. Așa cum a fost încă o dată cazul când reprezentanții Spitalului Orășenesc Găești au cerut sprijin. Ajutorul nostru vine sub formă de fonduri, de care unitatea are nevoie pentru a-și putea asigura aprovizionarea cu oxigen în următoarea perioadă. Inimile noastre bat la unison cu cele ale personalului medical, pe care vom continua să îl susținem cu recunoștință pentru toată munca făcută.

Ne bucurăm că am putut mobiliza și inspira si alte companii – parteneri sau afaceri din zonă – să se implice și să ajute sistemul medical. Le mulțumim partenerilor care au răspuns deja acestui apel: Companiile Curent Metal SRL, Nicprem Impex SRL, Kablutronik SRL, ALC Inject Polistiren S.A și Roel SRL. Împreună, am reușit să acoperim necesarul de oxigen al Spitalului din Găești pentru următoarele două luni.

Inițiativa face parte dintr-o campanie amplă derulată la nivel național – Arctic pentru sănătate – inițiată în martie 2020. Până acum, am avut șansa să punem la dispoziție spitalelor aproximativ 1.400 de produse electrocasnice în valoare de peste 1,5 milioane de lei, cu scopul de a susține efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de COVID-19. Cea mai recentă sponsorizare, făcut în luna august către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, ne face recunoscători că putem contribui în acest fel, acolo unde e mai mare nevoie”.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!