Proiectul european de modernizare a transportului public târgoviștean a debutat și pe partea de infrastructură rutieră. Ce străzi vor fi reabilitate

Publicitate

O nouă etapă dintr-un proiect major de modernizare a Târgoviștei a intrat în faza de execuție!

Este vorba despre lucrările de refacere și modernizare a coridoarelor de transport public de persoane, aceasta fiind o a doua fază în proiectul pe fonduri europene în care au fost achiziționate și autobuzele hibrid.

Astăzi au debutat lucrările de modernizare a pasajului peste calea ferată de pe DN 72, (zona Pavcom), lucrări care presupun reabilitarea de substanță a obiectivului, de la structura de rezistență, până la refacerea integrală a căii de rulare, a trotuarelor, a hidroizolației, a rosturilor sau a parapeților.

”Intervențiile  fac obiectul unei investiții mai ample, finanțate din bani europeni, în cadrul căreia vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom) vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public”, a declarat primarul municipiului, Cristian Stan.

Investiția presupune ca toate stațiile și mijloacele de transport să fie fi monitorizate video, să aibă sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED. De asemenea, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră ”mama și copilul”, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Valoarea contractului de execuție este de 50.649.225,49 lei, iar săptămâna viitoare vor debuta și lucrările de reabilitare a străzii Gării, după cum a mai informat edilul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!