Proiectul de consolidare și modernizare a Palatului administrativ de la Târgoviște este în licitație publică de astăzi

Publicitate

Proiectul de consolidare, reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Consiliul Județean Dâmbovița și Prefectura este în licitație publică de astăzi, prima zi lucrătoare a noului an.

Inclus în „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, sediul celor două instituții va beneficia de lucrări ce vor aduce îmbunătățiri consistente clădirii construite în urmă cu jumătate de secol.

„Datorită acestor lucrări, județul Dâmbovița va avea o clădire reprezentativă, cu spații deschise, moderne, dar și cu o funcționalitate care să răspundă nevoilor tuturor celor ce intră în contact cu administrația județeană”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Corpul turn cu o înălțime de 9 etaje și corpul de 4 etaje alipit, ambele cu o suprafață desfășurată de 6.200  metri pătrați vor suferi următoarele intervenții, cele mai importante fiind:

– consolidarea structurilor;

– introducerea de pereți structurali de beton armat;

– înlocuirea unor pereți de compartimentare din materiale grele cu pereți executați din materiale ușoare;

– repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale;

– amenajarea parcării, a spațiilor verzi, a aleilor pietonale și a drumului de acces;

– reabilitarea termică a exteriorului;

– reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

– modernizarea sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat;

– amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 97.000.000 de lei, suma alocată proiectării și execuției fiind de aproximativ 80.000.000 de lei.

Contractul de finanțare a fost semnat de președintele CJD pe 25 septembrie 2023.

Lucrările, care vor schimba locația în care funcționează atât Consiliul Județean, cât și Prefectura Dâmbovița, sunt de amploare și vor transforma o construcție realizată în 1972 într-o clădire care ține pasul cu vremurile din punctul de vedere al arhitecturii, precum și al funcționalității și utilizării spațiilor interioare și exterioare pentru dâmbovițenii care intră în contact cu administrația județeană.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!