Proiectele și finanțările europene din șapte județe, analizate și dezbătute în Dâmbovița. Întâlniri importante pentru Regiunea Sud-Muntenia, găzduite de Consiliul Județean Dâmbovița

Publicitate

Timp de două zile Consiliul Județean Dâmbovița este gazda unor întâlniri deosebit de importante pentru Regiunea Sud Muntenia!

Potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, „deciziile pe care le vom  lua în aceste două zile sunt determinante în procesul de implementare a tuturor proiectelor cu fonduri europene manageriate de ADR Sud-Muntenia, agenție condusă directorul Liviu Mușat”.

Astăzi la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021 – 2027, desfășurată la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, au participat membri ai Asociației Municipiilor din România, colegi din cadrul Asociației Orașelor și Asociației Comunelor din România, reprezentanți ai ministerelor și direcțiilor naționale implicate în derularea proiectelor cu fonduri europene, ai Comisiei Europene, ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri.

Subiectele agendei de astăzi au un impact major asupra finanțărilor cu bani europeni atât pentru administrațiile publice locale și județene, cât și pentru mediul privat din Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Argeș, Călărași, Giurgiu și Ialomița, județe ce formează Regiunea Sud-Muntenia.

Mâine, în Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, se va desfășura Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, iar printre proiectele care vor fi supuse dezbaterii se numără și cele de infrastructură rutieră prioritare în cadrul POR 2021-2027.

De asemenea, tot vineri, la Cinematograful Independența din Târgoviște, va avea loc Gala „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia”, eveniment la care vor fi premiate cele mai apreciate proiecte finanțate din Programul Operațional Regional 2014-2020 și implementate în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

„Vreau să le mulțumesc pe această cale domnului director al ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, și echipei sale, precum și tuturor celor care ne sunt alături la astfel de întâlniri de care depinde dezvoltarea comunităților noastre. În ECHIPĂ reușim să atragem fondurile europene de care are nevoie regiunea noastră, iar proiectele pe care le avem în implementare sau pe care le vom depune spre finanțare în perioada următoare vor schimba în bine fiecare județ, municipiu, oraș sau comună din   Regiunea Sud Muntenia”, a mai transmis președintele Corneliu Ștefan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!