Proiectele PNRAS vin în sprijinul elevilor

Publicitate

La Școala Gimnazială Smaranda Gheorghiu se derulează proiectul PNRAS F-PNRAS-1- 2022-0406. Părăsirea timpurie a școlii este un fenomen care poate avea consecințe nefaste din multe puncte de vedere. La această școală se derulează Programul A Doua Șansă și forma de învățământ Frecvență redusă care vin în întâmpinarea tinerilor sau adulților care nu au finalizat învățământul obligatoriu.

Proiectul PNRAS a permis școlii să răspundă mai bine nevoilor elevilor prin intermediul componentelor MATE: prevenire, intervenție, compensare. Cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție, profesorii au reușit să identifice elevii aflați în risc și au venit în sprijinul acestora cu programe de petrecere a timpului liber dar și cu activități de pregătire la materiile limba și literatura română și matematică.

O parte dintre elevi au primit pachete de rechizite școlare. S-au organizat excursii cu scopul cunoașterii de către elevi a bogăției naturale naționale dar și cu scopul formării sintalității colectivului de elevi. Zece profesori au urmat cursul ,, Metode de eficientizare a activității profesionale prin utlizarea TIC”.

Toți elevii școlii au participat la un workshop în cadrul Programului privind dezvoltarea și îmbunătățirea climatului școlar prin activități de dezvoltare a abilităților socio-emoționale și gestionarea situațiilor conflictuale. Proiectul presupune și dotarea școlii cu table inteligente și imprimante performante.

Transmitem mulțumiri pe această cale ISJ Dâmbovița, ME dar și ofertanților, organizatorilor de webinarii care ne-au adus clarificări privind modul de lucru, în special reprezentantului Asociației Inovăm în Educație, domnului Mircea Matei care ne-a oferit suport, informații corecte și în timp util.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!