Proiecte întârziate la plată sau blocate la Târgoviște! Primarul Cristian Stan a pus tunurile pe guvernarea PNL: “E inadmisibil. Pentru noi nu mai există fonduri”

Publicitate

”Pentru Târgovişte nu mai există fonduri” este concluzia tristă la care a ajuns primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Edilul municipiului acuză guvernul liberal că a blocat sau a întârziat proiecte aflate în derulare la Târgoviște, întârzierile fiind nepermis de mari.

”Avem peste 8 milioane de lei în momentul de faţă depuse la Ministerul Dezvoltării pentru plata lucrărilor din municipiul Târgovişte, obligaţii ale ministerului faţă de administraţia locală târgovişteană. Ca exemple de proiecte la care plăţile nu s-au făcut nici după 70-80 de zile avem: proiectul de reabilitare şi modernizare a Şcolii «Mihai Viteazul», Grădiniţa cu program prelungit «Rază de Soare», proiect european; Parcul de agrement de la UM Gară; Reconversia terenului de la Complexul de Nataţie, este vorba de banii pe care noi i-am plătit pentru proiectare care sunt neplătiţi în momentul de faţă, cele patru staţii de încărcare, Extindere şi amenajare în zona Grădiniţei nr.8, Creşa 14, Creşa 16. Practic nu există proiect important la nivelul municipiului Târgovişte în care să se respecte termenele de plată, vorbim de întârzâieri între 60 şi 80 de zile, unii sunt neplătiţi la acest moment, deşi cererile de plată au fost transmise în luna ocrombrie sau chiar în septembrie”, a declarat edilul municipiului Târgoviște.

În ceea ce privește proiectele blocate, primarul Cristian Stan a oferit exemplul proiectului de 7 milioane de euro care vizează asfaltarea unor străzi în Carierul Prepeleac, construirea unui bloc de locuinţe sociale, a unei creşe și a unei grădiniţe. ”Este inadmisibil ca o cerere de finanţare să se afle în etapa de analiză a conformităţii administrative, deci în primă etapă, de 130 de zile”, a mai precizat edilul.

Iar un alt exemplu s-a referit la blocurile care ar fi trebuie terminate la Sagricom, prin Agenția Națională a Locuinței: ”Avem ANL-uri, avem un dâmboviţean care conduce ANL. La Sagricom nu se lucrează în acest moment, nu se lucrează de anul trecut, de ce? Pentru că pentru Târgovişte nu mai există fonduri.”, a subliniat primarul municipiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!