Proiect intergrat la Pucioasa. O zonă importantă din cartierul Porcărie se va transforma în totalitate

Publicitate

Primul pas pentru unul dintre proiectele deosebit de importante pentru primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana!

Proaspăt ieșit din izolare, edilul a anunțat cu satisfacție semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 2 din orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă”, amintind că această unitate educațională din cartierul denumit Porcărie, dar și zona adiacentă acesteia se vor transforma în totalitate.

”4 ani de zile am venit în acest cartier spășit, așteptând să va pot oferi soluții clare, concrete, pentru modernizarea acestui cartier imens! Soluția am identificat-o încă din vara lui 2018, odată cu lansarea AXEI 13 a POR 2014 – 2020, ce ne-a permis depunerea a patru proiecte complexe, extraordinar de importante pentru comunitatea noastră. Din păcate, acesta este ultimul din cele patru proiecte ce a intrat în evaluare, deși, pentru mine este cel mai important”, a declarat primarul de la Pucioasa.

Dar, vorba românului, ”mai bine mai târziu decât niciodată”.

Detalii despre proiect a oferit tot edilul Constantin Ana: ”Acest proiect cu o valoare de aproape 15 milioane de lei este un proiect integrat, prin care ne propunem modernizarea Grădiniței nr. 2, dar și îmbunătățirea șpațiilor publice urbane din zonă.

Grădinița va suferi investiții foarte ample în integralitatea ei, țînând cont de nevoile copiilor, părinților și cadrelor didactice, dar și de ultimele standarde și cerințe legale. Clădirea va fi consolidată, modernizată, dotată cu echipamente și mobilier nou, iar curtea grădiniței va fi reamenajată și dotată cu locuri de joacă moderne și cu toate facilitățîle necesare.

Componenta de infrastructură a acestui proiect constă în îmbunătățirea șpațiilor publice urbane din zona Grădiniței nr. 2 prin crearea a două parcări cu acces facil către grădiniță și str. Florin Popescu, crearea de alei pietonale ce vor deservi circulației riveranilor către obiectul educațional și reabilitarea tuturor străzilor din cartierul în care se află amplasată grădinița, crearea de spații verzi, locuri de joacă, sistem de iluminat, dar și sistem de preluare a apelor pluviale.

Și pentru că termenul maxim de finalizare al acestui proiect este 2023, suntem obligați să demarăm în regim de urgență licitația pentru atribuirea contractului de lucrări, în așa fel încât proiectul să fie implementat la termen”, a transmis primarul Ana.

Intervențiile vor avea loc pe străzile Sg. Erou Nicolae Marius, str. Zorele, str. Nouă, practic toată zona cuprinsă între Str. 1 Decembrie 1918 și viitorul magazin Lidl.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!