Proiect în favoarea bugetarilor. Două minivacanțe, pe final de an și la debut de an nou?

Publicitate

Zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 ar putea fi declarate zile libere pentru bugetari: angajaţii din instituţiile şi autorităţile publice. Dacă se vor acorda, aceste zile vor fi recuperate până la 31 ianuarie 2020, potrivit unui proiect de Hotărâre al guvernului Orban.

Dacă se aprobă, bugetarii ar avea o minivacanță din 25 până pe 29 decembrie și a doua de miercuri, 1 ianuarie 2020, până pe 5 ianuarie 2020.

Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 şi nici participanţilor în aceste procese.

Deși inițial Guvernul Orban nu lua nici măcar în calcul varianta acestor două minivacanțe, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a solicitat în scris Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la care este arondat şi turismul, să propună în Guvern acordarea de zile libere, care ulterior să fie recuperate, pe 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020, zile de vineri.

Reprezentanţii FPTR spun că zeci de mii de români şi-au rezervat vacanţe care includ şi aceste zile, însă neştiind încă dacă vor fi libere, nu au achitat încă sejururile.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!