Proiect european de restaurare și consolidare la Mănăstirea Viforâta. Primăria Aninoasa și Arhiepiscopia Târgoviștei, analiză a stadiului lucrărilor

Publicitate

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în comuna Aninoasa vizează restaurarea și consolidarea Bisericii “Sfântul Gheorghe” de la  Mănăstirea Viforâta este într-un progres vizibil.

Stadiul lucrărilor din cadrul proiectului realizat din fonduri europene a fost astăzi analizat în cadrul unei vizite pastorale a Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu Pr. Vicar Ionuț Ghibanu și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Târgoviștei se execută și lucrări de extindere și modernizare la trapeza și bucătăria complexului monahal Viforâta.

Cu prilejul vizitei pastorale, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a îndrumat și a îndemnat pe toți coordonatorii lucrărilor să utilizeze cele mai eficiente soluții pentru ca acestea să fie cât mai curând finalizate, iar Mănăstirea Viforâta să fie reașezată între așezămintele monahale eparhiale cele mai frecventate de pelerini și închinători.

”În vremurile noastre se lovește mult prea mult temelia neamului românesc, în biserică și credință și consider că investițiile în așezămintele monahale, care reprezintă totodată repere culturale și istorice sunt obligații fundamentale”, a declarat primarul comunei, Vlăduț Niculae.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!