Proiect de peste 500.000 de lei pentru dotarea și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Publicitate

Proiect de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște!

Acest proiect, cu o valoare totală de peste 500.000 de lei, reprezintă răspunsul Asociației Cristi Vasiliu – AVC la statisticile alarmante care plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității infantile.

În anul 2022, în Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște s-au născut 1.663 de bebeluși grav bolnavi. Nou-născuții din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Ialomița, Prahova au primit îngrijiri în primele lor zile de viață. Această cifră reprezintă nu doar un număr, ci o mărturie a rolului vital pe care îl joacă această secție în oferirea de îngrijiri specializate pentru cei mai mici și vulnerabili membri ai comunității noastre.

ACV România/ Asociația Cristi Vasiliu își propune să aducă o schimbare majoră prin dotarea secției cu următoarele aparate si echipamente medicale: un aparat de ventilație neonatal de ultimă generație, esențial pentru susținerea funcției respiratorii a nou-născuților critici; două pompe de muls profesionale și 20 de kituri aferente, 3 monitoare moderne pentru supravegherea continuă a funcțiilor vitale, 10 paturi specializate pentru nou-născuți, pentru un confort și o îngrijire optimă, 3 lămpi de fototerapie, esențiale în tratamentul icterului neonatal, injectomate, pulsoximetre, hotă cu flux laminar pentru prepararea sterilă a soluțiilor perfuzabile.

„Noile dotări vor reprezenta un avans semnificativ în calitatea îngrijirii medicale oferite nou-născuților internați în secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Obiectivul nostru central este de a îmbunătăți performanța și siguranța în procesul de îngrijire neonatală, oferind astfel echipei de medici și asistenți medicali care se dedică zi de zi salvării vieților acestor micuți pacienți, echipamentele necesare

Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită generozității și angajamentului companiilor partenere care au înțeles profund semnificația misiunii noastre. Contribuția lor este vitală în susținerea și îmbunătățirea continuă a serviciilor medicale neonatale. Mulțumim, Heidelberg Materials România S.A., Nimet SRL, SC Meda SRL, SC Falkor SRL”, au transmis reprezentanții Asociației.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!