Proiect de lege: barmanii obligați să nu le mai dea băutură clienților care au băut prea multe pahare

Publicitate

Potrivit unui nou proiect de lege, barmanii ar urma să fie obligați să nu le mai dea clienților băutură dacă deja aceștia au băut prea mult. Sancțiunea pentru barul sau localul în care această regulă nu se va respecta ar putea însemna chiar și suspendarea pentru 30 de zile, potrivit observatornews.ro.

Legea spune că nu mai primesc de băut cei aflați deja într-o vădită stare de ebrietate. Singura problemă este că în proiect nu se menționează ce anume înseamnă acest lucru. Rămâne ca fiecare barman în parte să stabilească cât de beat înseamnă prea beat.

”Ne este teamă să primim sancțiuni degeaba, e o situație greu de controlat și atunci trebuie să fim foarte atenți. Se poate confunda un client să ajungă în locație să fie mai mult obosit decât într-o stare de ebrietate și atunci noi să refuzăm să îl servim”, a spus un manager local, potrivit observatornews.ro.

Din aceeași serie este și proiectul de lege care vizează comercianții prinși că le vând minorilor țigări sau băuturi alcoolice. Amendă 10.000 de lei și suspendarea activității până la 30 de zile. A doua abatere i-ar putea chiar închide permanent.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!