Proiect de 8 milioane lei, bătaia de joc a unui constructor nemulțumit. Din cauza contestațiilor, lucrări întârziate pe DJ 714 sector Bolboci – Contur lac Bolboci – Cheile Tătarului

Publicitate

Situație problematică privind lucrările la DJ 714 sector Bolboci – Contur lac Bolboci – Cheile Tătarului, proiect în valoare de aproape 8.000.000 de lei și deosebit de important pentru turismul montan din Dâmbovița!

Nemulțumit de rezultatele licitației, unul dintre constructori a depus de trei ori contestații și, deși rezultatul de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost clar că nu are dreptate, s-a îndreptat cu proces împotriva CJ Dâmbovița, pierzând și aici.

Numai că între timp, lucrările nu au putut avea loc, iar până acum ar fi trebuit să fie deja într-un stadiu destul de avansat.

”Nu accept, sub nicio formă, ca proiecte importante pentru județul nostru să fie blocate de constructori care nu au chef de treabă sau care au impresia că Dâmbovița este terenul lor de joacă.

Un an pierdut, un drum care trebuia să fie aproape gata!

Este și cazul contractului de modernizare a DJ 714 sector Bolboci – Contur lac Bolboci – Cheile Tătarului în valoare de aproape 8.000.000 de lei. Din decembrie 2020, lună în care ofertele pentru execuția drumului au fost deschise, unul dintre participanți a contestat de trei ori licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Chiar dacă, la ultima contestație, i s-a transmis negru pe alb că nu are dreptate, constructorul s-a îndreptat împotriva Consiliului Județean Dâmbovița la Curtea de Apel Ploiești.

Și de această dată, însă cu o sentință definitivă, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză.

Înțeleg clarificările cerute, este normal ca legile să fie respectate, dar nu voi fi niciodată de acord ca, din motive care îmi scapă, constructorii să blocheze lucrări în județul Dâmbovița.

DJ 714 sector Bolboci – Contur lac Bolboci – Cheile Tătarului este vital pentru turismul montan dâmbovițean. Acum, trebuia să avem asfalt turnat pe aproape 4,5 km, rigole din beton pe 4 km, rigole carosabile, podețe și acostamente.

Mulțumesc încă o dată funcționarilor din Consiliul Județean Dâmbovița care și-au făcut treaba ca la carte și au reușit să deblocheze acest proiect”, a transmis astăzi președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!