Proiect al CJ Dâmbovița pentru cinci stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Unde vor fi amplasate

Publicitate

Cinci stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice!

Consiliul Județean Dâmbovița a depus proiectul, în valoare de aproximativ 1.700.000 de lei, care constă în amplasarea a 3 stații cu câte două puncte de încărcare, ce vor fi amplasate în Târgoviște: Piața Tricolorului, Bulevardul Regele Carol I, lângă sediul Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară Dâmbovița, și pe Bulevardul Regele Ferdinand, în apropierea Dâmbovița Mall.

Alte două stații, cu aceleași caracteristici, sunt prevăzute în zona turistică montană din comuna Moroeni la Cabana Dichiu, pe DJ 713, și o alta, pe DJ 714 A, la Hotel Gâlma.

Capabilitatea de încărcare rapidă este de 50 KW, curent continuu, și 22 KW în curent alternativ.

”Viitorul este electric, iar Consiliul Județean Dâmbovița vine cu soluții pentru cei care conduc mașini nepoluante”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Mașinile electrice reușesc să țină capul de afiș al industriei auto recentă, iar trendul este ca mașinile electrice să fie puse în prim-plan.

Potrivit autocritica.ro, și pe piața din România lucrurile se mișcă în direcția electricelor. Deși nu ca în Europa de Vest, totuși ”datele raportate arată o transformare importantă a pieței locale. Mai precis, cota de piață a electricelor înmatriculate în România a crescut de la 2% la peste 5%.

Pe tot parcursul anului 2020, în România au fost înmatriculate 2.846 de mașini electrice, iar anul trecut, pe piața locală au fost înmatriculate 6.338 de exemplare. Creșterea nu se datorează doar subvențiilor venite din partea statului, ci și mulțumită ofertei constructorilor”, arată sursa citată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!