Programul Rabla local s-a prelungit. Fonduri pentru 100.000 de mașini vechi, cereri depuse doar 30.000

Publicitate

Programul Rabla local se prelungește!

În toată țara au fost depuse, până acum, numai 30.000 de dosare, deși există fonduri pentru 100.000. Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit perioada de înscriere până pe 29 septembrie.

România s-a angajat ca, până în anul 2026, să scoată de pe străzi un sfert de milion de mașini mai vechi de 15 ani.

Din Dâmbovița, administrația de la Moreni anunță că persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au care au încheiat contracte de delegare cu AFM. Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată la următorul link: https://www.afm.ro/…/lista_uat_program_rabla_local.pdf.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!