“Profesorii României, printre cei mai săraci europeni”. Din nou proteste, inclusiv la Târgoviște

Publicitate

Profesorii României, printre cei mai săraci europeni. Mulți dintre ei vor avea ce să pună pe masa de Crăciun doar cu ajutorul rudelor!

Protestele din ultimile trei zile organizate de federațiile sindicale din educație sunt un semnal puternic pe care vrem să îl tragem nu doar în fața guvernanților, ci și a opiniei publice! Majorările salariale solicitate de către noi și care sunt prevăzute de legislația în vigoare nu sunt un moft, ci O NEVOIE REALĂ”, este mesajul transmis astăzi de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, în contextul în care în toată țara au continuat protestele.

Și la Târgoviște, în această după amiază, câteva zeci de profesori s-au aflat în Piața Tricolorului, sub ferestrele Prefecturii Dâmbovița, în semn de protest față de nerespectarea acordurilor care prevedeau creșteri salariale încă de la 1 ianuarie 2021.

”Primul prag al degradării financiare va fi resimțit chiar acum, de Crăciun!

Gândiți-vă cum se poate trăi lunar cu un câștig salarial de 2.300 de lei? Acesta este venitul unui cadru didactic tânăr, din care plătește aproximativ 1.000 de lei pentru energie electrică, gaze naturale, abonament TV/internet, apă curentă, utilitățile la comun și abonamentul la telefon. Din 1.300 de lei rămași, acest cadru didactic trebuie să trăiască zilnic cu aproximativ 43 de lei. Ce își poate cumpăra un om pentru Crăciun cu această sumă? Ce poate să pună pe masă? Poate să ofere cadouri? Poate să își împodobească un brad? Răspunsul este unul singur! NIMIC din tot ce ar trebui să aducă bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu este accesbil unui astfel de salariat”, mai arată sindicaliștii.

”Sărbătoarea Crăciunului din acest an este una a umilirii și a sărăcirii de către guvernanți pentru cei mai mulți angajați din sistemul de învățământ românesc, domeniu considerat a fi unul de prioritate națională! Fără ajutorul rudelor – părinți, frați, soți, bunici – acești români nu au cum să își asigure un trai decent și nici măcar o masă decentă în această zi sfântă!

România a reușit din nou, ca urmare a proastei guvernări, a nepăsării și a nepriceperii clasei politice, să atingă o nouă performanță: profesorii noștri sunt printre cei mai săraci salariați din întreaga Europă! Oameni care fac parte din elita societății nu au bani suficienți de întreținere, de mâncare sau haine și așteaptă ajutorul familiei sau “pomana statului” prin subvenții! Ei sunt cei care nici măcar nu se pot angaja la un credit ipotecar prin care să își poată achiziționa propria locuință. Ei sunt cei care și-au permis unul sau doi ani să plece în concedii doar pentru că au fost acordate vouchere de vacanță! Ei sunt profesorii României! Nu cerem milă și nici nu ne pierdem decența, cerem doar să fim tratați cu respectul cuvenit acestei profesii nobile”, se mai arată în comunicatul FSLI.

Reamintim faptul că majorările care ar fi trebuit să fie acordate sunt, în medie, de 250 de lei pe lună.

Sursa foto: sebitoriale.ro

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!