Profesioniștii din sistemul medical, mâhniți de cum se fac angajările în acest domeniu atât de important! „Cei care intră acum în comisiile de examene fac parte din elita care a dus acest sistem în prăpastie”

Publicitate

Mâhnirea este tot mai mare în rândul profesioniștilor din domeniul medical românesc cu privire la modul cum se fac angajările în acest sistem extrem de important. În acest domeniu nu mai este demult un secret faptul că dacă te înscrii la vreun concurs pentru angajare fără să ai vreo pilă, fără să ai posibilitatea de a da șpagă cui trebuie, șansele de reușită sunt aproape nule.

Astăzi, Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Orășenesc Găești, a făcut un comentariu interesant cu privire la acest aspect. Mai mult de atât, acesta a transmis că aceia care intră în comisiile de examene fac parte din elita care au dus sistemul medical în prăpastie.

Medicul și-ar dori ca concursurile din domeniul medical să fie precum cele din magistratură, concursuri corecte și transparente.

“De foarte multe ori m-am întrebat de ce în magistratură la concursuri similar nu se ridică astfel de probleme, concursurile sunt corecte, transparente.

Poate sistemul sanitar, când o să schimbe halatul cu unul fără buzunare, o să ia model. Sau o să invite câte un procuror să asiste la examene așa, din simpatie. Cei care intră acum în comisiile de examene fac parte din elita care a dus sistemul medical în prăpastie. Deci e greu să îndrepți cu ei. Și eu fac parte din această elită.

Un exemplu aleator: În urmă cu mulți ani, candidatul ales a pus o carte în bancă în care comisia a invitat contracandidatul neales să se așeze să scrie teza. La mijlocul testului, comisia a constatat “frauda”. Victorie fără echivoc a alesului!

Facem ceva? Sau faceți voi, cei tineri?, a precizat pe Facebook șeful Spitalului din Găești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!