Procurorii cer arestarea pentru psihologa cu diplomă falsă, care a lucrat timp de 20 de ani la Spitalul Județean din Târgoviște

Procurorii cer arestarea pentru falsa psihologă care a lucrat timp de 20 de ani la Spitalul Județean Târgoviște, în baza unor documente falsificate.

Anchetaratorii au stabilit că atât diploma, cât și atestatul de liberă practică nu sunt reale, potrivit ziare.com. Femeia este acuzată de înșelăciune în formă continuată și exercitarea fără drept a profesiei, conform unui comunicat  emis de Ministerul Public.

“Prin ordonanța din data de 13.01.2021 procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unei inculpate pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

o infracțiune continuă de înșelăciune, prev. de art.244 alin. 1 și 2 din C.pen., constând în aceea că a indus și menținut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cu ocazia încheierii unui contractul individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar și pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii  unui număr de 18 acte adiționale (din 2008 până în 2018).

Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus  la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverința eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăți, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar și atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmbovița eliberat în baza diplomei de licență falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion.

Actele adiționale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secția de psihiatrie și de la comisia de expertiză medico-legală);

exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art.348 din C.pen. rap la art. 58 din legea 213/2004, constând în aceea că, în perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Secția Psihiatrie ca urmare a încheierii contractului individual de muncă cu Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în funcția de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar și în cadrul unei societăți comerciale, fără a fi licențiată în specializarea de psiholog/ sociolog. În perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnată, anual,  prin dispoziții emise de D.S.P. Dâmbovița și ulterior de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ca membru în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică, în funcția de psiholog, alături de doi medici primari psihiatri și de un medic legist”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Femeia a fost reținută, miercuri, pentru 24 de ore, iar astăzi procurorii au solicitat Judecătoriei Sectorului 5 București arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!