Primul pas pentru Drumul Expres București – Târgoviște vine și cu”războiul” comunicatelor în Dâmbovița?

Publicitate

A fost lansată licitația pentru documentația tehnică a noului Drum Expres București – Târgoviște!

În timp ce USR,  partidul din care face parte actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că aceasta este ”soluția modernă” și nu extinderea DN 71, liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, spune că ”scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru Drumul Expres București-Târgoviște reprezintă recunoașterea muncii depuse de echipa pe care o conduc la Consiliul Județean Dâmbovița” și îi anunță pe dâmbovițeni că nu va renunța la proiectul de extindere, modernizare și reabilitare a DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia.

Vă prezentăm poziția oficială a ambelor partide.

Organizația USR Târgoviște a anunțat pe contul de Facebook: ”Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localități, cu 2 benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi. Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației).

Proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de CNAIR. Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut.

Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar – un «preliminary design» al viitorului drum, cu un nivel suficient de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului.

Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, arată sursa citată.

Totodată, președintele Consiliului Județean și al PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a precizat într-o postare pe facebook: ”Drumul Expres București-Târgoviște, proiect pe care, încă de anul trecut, l-am propus dâmbovițenilor, a prins rădăcini și este pus în practică acum de Ministerul Transporturilor. Pot spune că scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru Drumul Expres București-Târgoviște reprezintă recunoașterea muncii depuse de echipa pe care o conduc la Consiliul Județean Dâmbovița.

Consiliul Județean Dâmbovița are deja scos la licitație și Drum de legătură la DN71 și limita de sud a comunei Tărtășești pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Răcari și către zona metropolitană București.

De asemenea, sper ca și celelalte proiecte propuse de mine, inele de Centură pentru municipiul Târgoviște, orașele Răcari, Fieni, Pucioasa și Găești, să fie puse în aplicare de Ministerul Transporturilor.

Pe de altă parte, îi anunț pe dâmbovițeni că nu voi renunța la proiectul de extindere, modernizare și reabilitare DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia. Acest proiect este matur din toate punctele de vedere, sunt bani alocați pentru demararea lucrărilor, însă mai trebuie doar voință politică din partea actualilor guvernanți”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!