Primul lot de autobuze Mercedes-Benz a ajuns la Târgoviște. În aprilie, toate cele 28 autovehicule, destinate transportului public, vor fi puse în circulație

Publicitate

Moment important pentru transportul public târgoviștean! Primele 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, dintr-un lot de 28,  destinate municipalității, au ajuns astăzi, în oraș. Alte șase mijloace de transport în comun vor sosi duminică, iar restul vor ajunge săptămâna viitoare la Târgoviște.

Noile autobuze vor intra în inventarul Servicii Publice Municipale, societate care se ocupă de transportul de persoane din oraș. Potrivit primarului Cristian Stan, cele 28 de autobuze vor fi puse în circulație în cursul lunii aprilie.

„Astăzi, municipiul Târgoviște trăiește un moment important pe ceea ce înseamnă investițiile pe care administrația locală târgovișteană le implementează pe fonduri europene. Primul lot de autobuze Mercedez-Benz Citaro hibrid comandat a ajuns la Târgoviște. Vestea bună este că duminică mai vin încă 6, iar săptămâna viitoare le vom avea pe toate la Târgoviște, deci 28 de autobuze.

Valoarea celor pe care le avem astăzi este de aproximativ 5 milioane de euro. Per total, contractul pe care administrația târgovișteană îl implementează pe zona de modernizare a transportului public în comun depășește 160 de milioane de lei.

Acest contract mai presupune, în etapa a doua achiziția a încă 12 autobuze, 40 total, reabilitarea integrală a unor artere importante – Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, Strada Gării, LT. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom , construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație, trei stații de capăt și reabilitarea stațiilor de trasee existente. Tot transportul public din municipiu va fi modernizat în cadrul acestui proiect cu finanțare europeană.

Este un moment de satisfacție pentru noi, cei din administrația publică târgovișteană, pentru că, după foarte mult timp, iată că municipiul Târgoviște va beneficia de mijloace de transport moderne, cu nimic mai prejos decât mijloacele de transport folosite în orașe importante din Europa”, a precizat edilul orașului Târgoviște.

Cel mai „nou” autobuz existent până astăzi în parcul auto al transportatorului târgoviștean avea o vechime de 17 ani.

Valoarea contractului este de 44.720.680 de lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

Fără doar și poate, mijloacele de transport în comun reprezintă cartea de vizită a unui oraș și arată gradul de civilizație. De asemenea, transportul public joacă un rol important în reducerea poluării și fluidizarea traficului. Mai mult de atât, dacă un oraș are un transport în comun bine pus la punct, cu autovehicule moderne, curate, care vin la timp, o parte din oameni renunță la mașina proprie și se îndreaptă spre transportul public pentru a-și rezolva problemele.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!