Primul județ din România care anunță testarea în masă a locuitorilor. Se vor realiza zilnic până la 4 000 de teste

Publicitate

Lucrurile încep ușor-ușor să se miște și în România în ceea ce privește testarea populației. Astăzi, primul  județ din țara noastră a anunțat că se pregătește de începerea testării în masă a populației.

În acest context, Direcția de Sănătate Publică Alba a declarat că este prima din țară care introduce metoda “pooling” pentru diagnosticarea coronavirusului. Astfel, în scurt timp, în Alba va începe testarea în masă a populației. Autoritățile vizează să testeze până la 4 000 de persoane zilnic.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, prima din țară care va implementa metoda ca metodă de diagnostic, își propune ca de săptămâna viitoare să înceapă testarea la scară largă a populației. Metoda ”pooling”, cea care va fi utilizată pentru realizarea testării în masă, este bazată pe protocoale internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și pe cele de cercetare științifică derulate de echipa de cercetători a Universității Ben-Gurion din Israel.

Această metodă presupune amestecul de 8, 16 sau 32 probe recoltate de la tot atâția subiecți, astfel că se poate ajunge la testarea chiar și a 4.000 de persoane pe zi”, a anunțat într-un comunicat DSP Alba.

Testarea “pooling” pusă la punct de DSP Alba va fi făcută exclusiv pe bază de sponsorizări ce provin de la primării sau firme, iar bugetul alocat de Ministerul Sănătății va fi folosit pentru testare conform algoritmului național.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!