Primul caz de COVID-19, depistat în România cu ajutorul câinilor dresați special pentru acest lucru

Publicitate

Primul caz de COVID-19, depistat în România cu ajutorul câinilor dresați!

După 3 săptămâni de când și-au început activitatea la aeroportul din Sibiu, câinii au detectat primele 3 cazuri suspecte, trei pasageri ai unui avion care venea din Madrid și care transporta 151 de călători.

Potrivit europafm.ro, dintre cei 3 suspecți, doi au acceptat să fie testați, însă testele rapide au ieșit pozitive în cazul unei singure persoane, un bărbat de 47 de ani din județul Alba care avea cele două doze de vaccin făcute. După testarea rapidă făcută la aeroport de personalul DSP, persoana respectivă a fost transportată de la spital, pentru testul PCR, test care, de asemenea, a ieșit pozitiv.

Al doilea pasager care a acceptat testarea, după suspiciunea pornită de la câinii dresați, are 24 de ani, iar rezultatul său la testul rapid a fost negativ. Totuși, pentru că nu era vaccinat și se întoarce dintr-o zonă roșie (Spania), bărbatul a fost carantinat la domiciliu cu recomandarea de a  efectua un RT-PCR în a cincea zi de carantină.

Potrivit Poliției Române, cea de-a treia persoană semnalată de câini că ar avea COVID a prezentat documente de ieșire din boală, din data din 17.07.2021.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!