Primul autobuz Mercedez-Benz Citaro Hybrid a ajuns la Târgoviște. Cristian Stan, primarul municipiului: “Este o schimbare radicală în bine pe ceea ce înseamnă transportul public în comun”

Veste bună pentru târgoviștenii care folosesc mijloacele de transport în comun! Primul autobuz Mercedez-Benz Citaro Hybrid, cumpărat de către Primăria Târgoviște, a ajuns, miercuri, la societatea care se ocupă de transportul public în oraș.

Așa cu se cunoaște Primăria Târgoviște și Mercedez-Benz au semnat pe data de 28.04.2020 un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca până la dat de 5 martie 2021, să fie livrate și următoarele 27 de autobuze, cea mai importantă tranșă urmând să fie predată în luna februarie.

Începând cu jumătatea lunii martie, orașul Târgoviște se poate bucura de mijloace de transport în comun moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene.

Autobuzul Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55 000 de vehicule livrate.

Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea și rentabilitatea, fiind achiziționat în volume semnificative de către operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid.

Autobuzele sunt echipate cu:

-senzori numărare călători;

-sistem informare călători audio-video in/outbus-panouri LED;

-LCD-21.5”;

-sistem CCTv interior bus+video exterior – 4 camere interioare și 2 camere exterioare;

-sistem comunicare audio-video șofer-călători;

-computer de bord;

-echipament de vânzare bilete – instalat în bus, al șofer, cu opțiune de validare;

-validator dual;

-modul comunicații autobuz-CAN;

-terminal controlori;

-automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz);

-sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică.

“Este într-adevăr o schimbare radicală în bine pe ceea ce înseamnă transportul public în comun în municipiul Târgoviște. Este numai începutul implementării celui mai mare proiect din istoria acestui oraș. Pe lângă aceste 28 de autobuze, mai avem încă 12 autobuze în licitație, deci vor exista 40 de asemenea <<bijuterii pe roți>> în municipiul Târgoviște”, a spus primarul Cristian Stan, într-o conferință de presă.

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!