Primul autobuz Mercedes Citaro Hybrid ajunge la Târgoviște în noiembrie. Transportului public târgoviștean, verde la o modernizare fără precedent

Publicitate

Un nou pas în modernizarea transportului public local de la Târgoviște, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, fără precedent pentru municipiu și județ!

Potrivit primarului Cristian Stan, cele 28 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid, achiziționate în cadrul proiectului, vor fi livrate în următoarele luni. Primul autobuz va ajunge la Târgoviște pe 23 noiembrie, iar următoarele vor fi trimise etapizat, până în luna martie 2021.

Edilul a declarat că producătorul și-a luat angajamentul să respecte aceste termene.

Valoarea unui autobuz este de 2,2 milioane de lei. Autobuzele sunt foarte moderne și, printre altele, sunt prevăzute cu: senzori numărare călători, sistem informare călători audio-video, sistem comunicare audio-video șofer-călători, computer de bord; echipament de vânzare bilete – instalat în autobuz, la șofer, cu opțiune de validare, automat de reîncărcare bilete (instalat în autobuz).

Valoarea contractului este una record pentru municipiu, de 44.720.680 lei, fără TVA, iar finanțarea, așa cum am spus deja, este asigurată prin fondurile europene.

Acestui proiect i se adaugă cel prin care se va completa această flotă de 28 de autobuze cu încă 12, la fel de performante, în cadrul unui alt proiect, derulat tot pe fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!