Primii pași într-un proiect gigant cu fonduri europene pentru gestionarea deșeurilor în Dâmbovița

Publicitate

Solicitată de ani de zile, colectarea selectivă în depozite conforme, dar și reciclarea deșeurilor are șanse de a deveni realitate în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În cadrul proiectului de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița – reducerea numărului depozitelor neconforme şi creșterea gradului de pregătire pentru reciclarea deșeurilor –  este deocamdată la primii pași, potrivit șefului administrației județene: ”În acest sens, Consiliul Județean Dâmbovița a semnat contractul de 1.000.000 de euro pentru realizarea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru un proiect gigant, de 70.000.000 de euro, «Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița»”, a precizat Corneliu Ștefan.

Potrivit domniei sale, ”cu ajutorul fondurilor europene vom schimba, în totalitate, modul de colectare, selectare și reciclare a deșeurilor în județul Dâmbovița”.

Pe de altă parte, merge înainte și are toată susținerea CJ Dâmbovița și cel mai mare proiect cu fonduri europene din județ ce privește infrastructura de apă și canalizare.

În valoare de 320 de milioane de euro, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița”, are ca beneficiari Consiliul Județean și 52 de localități care vor beneficia de reabilitarea, extinderea sau înființarea de rețele noi de apă și canalizare.

”Caietele de sarcini pentru înființarea de surse de apă, stații de clorinare, stații de pompare și aducțiuni în 16 localități dâmbovițene au fost încărcate pe SICAP (Sistemul , informatic colaborativ desfășurare a achizițiilor publice), urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate firmele specializate în proiectarea și execuția unor lucrări de asemenea anvergură”, a mai informat președintele CJD.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!