Primii pași în cel mai ambițios proiect legat de gestionarea deșeurilor din Dâmbovița. Investiția de 90.000 euro beneficiază de asistență JASPERS și a Ministerului Fondurilor Europene

Publicitate

JASPERS – Joint Assistance to Support Projects in European Regions, , cunoscută sub denumirea de „Asistența comună în vederea sprijinirii proiectelor în regiunile europene”, se implică alături de administrația județeană Dâmbovița în proiectul de interes major pentru Dâmbovița „Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița”.

Datorită importanței și valorii acestuia, aproximativ 90.000.000 EURO, este pentru prima dată când JASPERS implică întreaga echipă în consultanța și asistența tehnică necesare implementării unei noi instalații, care va închide circuitul managementului deșeurilor în județul nostru.

Ieri, reprezentanți ai administrației județene au lucrat, alături de reprezentanți ai JASPERS și ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, la acest proiect de importanță covârșitoare.

Prin acest sistem, cu ajutorul fondurilor europene, Consiliul Județean Dâmbovița și-a propus realizarea unei instalații de tratare a deșeurilor colectate separat, care va conține: O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile; O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale; O instalație de tratare biologică prin digestie anaerobă; O platformă de compostare; Un centru de colectare a deșeurilor speciale;  Hală de tratare a deșeurilor textile și a deșeurilor voluminoase.

”Sunt convins că, în urma vizitei de astăzi (n.n. 28 martie), atât la groapa de deșeuri de la Aninoasa, cât și la Șotânga, unde va fi construit sistemul, cel mai ambițios proiect privitor la gestionarea deșeurilor din județul nostru a făcut un pas uriaș înainte spre implementare, de ajutor fiind și programul de colectare selectivă demarat luna aceasta în Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Vă reamintim că JASPERS oferă consultanță independentă pentru a ajuta statele membre, în mod gratuit, să pregătească „proiecte majore” de înaltă calitate, implicând investiții importante, care să beneficieze de cofinanțare din partea UE.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!