Primele doze de vaccin anti-COVID au ajuns la Institutul Cantacuzino

Publicitate

Premierul Florin Cîțu și miniștrii Apărării și Sănătății, Nicolae Ciucă și Vlad Voiculescu, se află la Institutul Canatacuzino, unde au sosit primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Dozele de vaccin anti-Covid vor fi depozitate în congelatoare speciale. De aici vor fi distribuite în 10 spitale care tratează pacienții cu Covid-19. Duminică va începe campania de vaccinare, iar prima persoană care va primi vaccinul anti-COVID este un cadru medical de la spitalul Matei Balș din Capitală.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au intrat în țară pe la Vama Nădlac 2, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Este momentul când marcăm începutul Zilelor Europene ale Vaccinării în România.

Acțiunile care marchează Zilele europene ale vaccinării în România se desfășoară în perioada 25-27 decembrie. Ele vor fi organizate în București și în toate regiunile țării, printr-o serie de activități menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii. Așa cum a intrat camionul cu primele doze de vaccin în spatele noastre, au intrat în toate țările UE. A fost un efort imens, la care au participat toate țările, inclusiv România. Este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și uităm de măsuri. E abia un început care va dura până va avea impact”, a declarat Raed Arafat la intrarea vaccinului în țară.

„E o onoare pentru mine să mă aflu aici, e ziua în care primim prima tranșă, simbolică, care va ajunge în cursul dimineții de 26 decembrie la institutul Cantacuzino. E alocată liniei întâi. Mă bucur să constat interes pe tema vaccinării, că există dezbatere – toate aceste lucruri ne obligă să demarăm campania în condiții cât se poate de sigură. Toate activitățile sunt perfect coordonate cu tot ce se întâmplă în celelalte țări UE. Suntem pregătiți să demarăm campania!”, a declarat și Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare.

Sâmbătă s-au împlinit zece luni de la primul caz de COVID depistat în România, în 26 februarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!