Primele discuții la Ministerul Transporturilor privind reconstrucția tronsonului de cale ferată I.L. Caragiale – Moreni, de 17,5 km

Publicitate

Întrevedere la Ministerul Transporturilor pe tema reconstrucției tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni!

Au participat secretarul de stat din MT, Ionuț Săvoiu, dar și directori ai unităților economice din zonă, care ar primi un impuls atât de necesar, odată cu posibilitatea unor conexiuni rapide cu alte noduri feroviare.

Vestea bună este că s-a găsit și sursa de finanțare, CONNECTING EUROPE FACILITY, un fond al Uniunii Europene înființat în 2014 pentru investiții în infrastructură (în special în rețelele transeuropen), care vizează o mai mare conectivitate între statele membre ale UE.

La întrevedere –  prima întâlnire cu subiectul reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni – au participat: Gabriel Purcaru – manangerul SC Parc Industrial Moreni, Corneliu Vișoianu – directorul Automecanica Moreni, Valentin Petre – directorul Uzinei Mecanice Mija, reprezentanții direcțiilor și autorităților de resort.

„Proiectul, care vizează un tronson de 17,5 km, va revitaliza transportul de mărfuri și de persoane, fiind de un real folos Parcului Industrial Moreni, dar și industriei de apărare din zonă, fabricile de aici având mare nevoie de conexiuni rapide cu diferite puncte și noduri feroviare din țară.

 Îmbucurător este faptul că a fost identificată sursa de finanțare, CONNECTING EUROPE FACILITY, iar proiectul va fi realizat, într-o foarte mare măsură, în baza unei asocieri dintre Consiliul Județean  Dâmbovița și Ministerul Transporturilor. Ca de fiecare dată avem și susținerea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, discuțiile care privesc refacerea unor rute feroviare fiind demarate de administrația județeană încă de anul trecut.

Cred foarte mult în acest proiect și sunt ferm convins că îl vom implementa în viitorul apropiat. Vom reuși să le asigurăm investitorilor privați din Moreni căi de transport rapide și economice, iar concetățenilor noștri, un mijloc de deplasare modern și sigur”, a precizat managerul SC Parc Industrial Moreni, Gabriel Purcaru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!