Primarul Vlăduț Niculae și administrația comunei Aninoasa, susținători ai performanței educaționale. Deși este un an bugetar greu, elevii merituoși primesc burse școlare

Publicitate

Primăria și Consiliul Local Aninoasa susțin performanța educațională și, în condițiile unui an bugetar extrem de greu, cu un buget întârziat, dar și ciuntit, administrația locală nu a renunțat la acordarea burselor școlare pentru elevii merituoși ai localității.

Primarul comunei Aninoasa, Vlăduț Niculae, a fost și este un adept al investirii în educație, una dintre cele mai importante investiții ce va da rezultate sigure în viitor, astfel că nu numai că a susținut cu tărie acordarea burselor școlare, dar consideră măsura o formă de protecție socială și de stimulare a elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură.

21 de elevi ai Școlii Gimnaziale Aninoasa vor primi burse în acest an școlar, îndeplinind toate condițiile pentru asta.

Suma calculată pentru cuantumul total al acestor burse este, la nivelul comunei, de 11.320 de lei.

Primarul Vlăduț Niculae a declarat că propunerea de acordare a burselor este ”legală, necesară și oportună”.

În baza HG 1064/2020, în acest an școlar, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social este: media generală 10 – 250 lei lunar, media 9.50-9.99 – 150 lei lunar, media 9.00-9.49 – 120 lei lunar, 8.50-8.99 – 100 lei lunar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!