Primarul Târgoviștei ”taie în carne vie” protestul angajaților de la Direcția de Asistență Socială: ”Nu pot să fiu de acord cu sporuri salariale care nu se justifică”

Publicitate

Angajați ai Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgoviște au protestat astăzi în fața sediului primăriei municipiului, ”pentru a nu permite scăderea salariilor personalului, prin neacordarea sporurilor pentru condiții de muncă”, așa cum au anunțat, prin intermediul Sindicatului Valahia, cu o zi în urmă.

Acțiunea a primit astăzi și replica primarului municipiului, Cristian Stan, care a spus răspicat că nu se pot plăti sporuri, dacă nu se întrunesc patru factori de risc, lucru care nu se regăsește în buletinul de determinare prin expertizare emis de DSP Dâmbovița.

”Câteva cuvinte despre protestul câtorva angajați ai Direcției de Asistență Socială: în primul rând, respect cu adevărat munca tuturor celor care lucrează la DAS, am fost și sunt alături de ei în toate solicitările care țin de îmbuntățirea condițiilor de lucru, infrastructură etc. Nu există niciun comentariu în privința asta.

Mai departe, însă… Sunt un primar cu capul pe umeri și treaba mea e să gestionez cu responsabilitate și în respectul legii sarcinile financiare ale instituției. Nu vreau să intru în detalii, dar NU POT SĂ FIU DE ACORD CU SPORURI SALARIALE CARE NU SE JUSTIFICĂ. Nu pot să dau sporuri de 15% pentru cineva care spune că «e supus apariției oboselii și surmenajului, ceea ce duce la APATIE, PLICTISEALĂ, MOLEȘEALĂ». Cum??? Ăsta e factor de risc? Că un angajat se plictisește? Nu vreau să fiu dur în cuvinte, dar nu cred că oamenii care muncesc cinstit în orașul ăsta pot concepe așa ceva”, a transmis edilul.

Totodată, primarul Cristian Stan a explicat că, pentru un spor de până la 15%, trebuie să se constate existența a cel puțin 4 factori de risc. ”În buletinul de determinare prin expertizare emis de DSP Dâmbovița există un singur (1) factor de risc. Drept pentru care, NU, eu nu pot să fiu de acord cu acordarea unor sporuri fără noimă. Nu mă lasă legea, nu mă lasă bunul simț.

Și încă ceva: în 10 ani de zile (2011 – 2021) nu au existat boli profesionale sau accidente la locul de muncă la personalul Direcției de Asistență Socială”, a mai declarat primarul care a alăturat postării fotografii din birourile Direcției și din creșele municipiului (aflate în subordinea DAS și modernizate de administrația municipală), ”foto care evidențiază «riscurile și condițiile vătămătoare» din sistemul de asistență socială târgoviștean, de natură sa determine sporuri!”, mai spune primarul municipiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!