Primarul Târgoviștei, după incendiul de la Colegiul Economic “ Ion Ghica”: “Școala avea funcționale toate sistemele aferente securității de incendiu”

Publicitate

Secretariatul Colegiului Național “Ion Ghica” din Târgoviște a fost cuprins, noaptea trecută, de flăcări. Incendiul de la unitatea de învățământ ar fi fost provocat de un aparat de încălzit apa uitat într-o priză.

În urma  evenimentului s-au înregistrat mai multe pagube materiale, unde au fost distruse de flăcări un calculator, o imprimantă , un corp de mobilier și mai multe documente.

După incendiul de la liceul din centrul orașului, Cristian Stan, primarul Târgoviștei, a reacționat. Edilul a precizat că unitatea de învățământ avea funcționale toate sistemele aferente securității de incendiu. Potrivit edilului, dacă nu ar fi existat astfel de sisteme de securitate moderne, incendiul putea să fie unul de proporții.

„În jurul orei 23.00, la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște, a izbucnit un incendiu, în secretariatul unității de învățământ. Datorită faptului că școala avea funcționale toate sistemele aferente securității de incendiu, alarma anti-incendiu s-a declanșat, a fost primită alerta la dispeceratul Poliției Locale, fiind anunțat imediat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I”.

Pompierii au ajuns în câteva minute, incendiul fiind lichidat rapid, iar pagubele materiale sunt nesemnificative.

Precizez că unitatea de învățământ are autorizație de securitate la incendiu, sistemele de securitate moderne existente au funcționat corect, acesta fiind probabil și motivul principal pentru care a fost și evitat un incendiu de proporții.

Vă asigur că siguranța copiilor reprezintă o prioritate absolută pentru administrația locală târgovișteană, iar programul de investiții fără precedent care vizează infrastructura școlară, iată că oferă rezultate pe măsură”, a  precizat după incendiu, primarul municipiului Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!