Primarul Târgoviștei, după ce un șofer de autobuz a fost amenințat cu o sabie: “Ne dorim un oraș civilizat”

Publicitate

Un incident incredibil a avut loc, luni, în municipiul Târgoviște. Un șofer care efectua curse de transport în comun a fost atacat cu o sabie de un tânăr de 22 de ani, din Vulcana Pandele. Mai mult de atât, acesta i-ar fi amenințat și adus injurii la adresa polițiștilor, când aceștia și-au făcut apariția la locul evenimentului. Bărbatul scandalagiu a fost imobilizat rapid de oamenii legii, iar apoi dus la sediul Poliției Municipiului Târgoviște.

La scurt timp după incident autoritățile locale, prin vocea primarului Cristian Stan au luat atitudine: “Ne dorim cu toții un oraș civilizat, curat și mijloace de transport în comun noi și moderne. Unii însă își bat joc de munca tuturor. În jurul orei 10.00, pe o stradă din oraș, un individ a spart, nici mai mult nici mai puțin, cu un fel de sabie, geamul de la șofer al unui autobuz nou, aflat în dotarea administrației publice locale din Târgoviște și pus în circulație luna aceasta.

Autorul a fost identificat și prins de către forțele de ordine, iar filmările de pe camerele video ale autobuzului, atât interioare, cât și exterioare, sunt probe concludente. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar autobuzul este asigurat”, a precizat primarul Cristian Stan.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele scandalagiului

Polițiștii au deschis un dosar penal bărbatului care a atacat cu sabia șoferul autobuzului.

“La data de 26 aprilie a.c. în jurul orei 09.15, polițiștii din cadrul poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că pe bulevardul I.C. Brătianu, o persoană de sex masculin a distrus geamul unui autovehicul.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat doi bărbați în vârstă de 27 și 22 ani, din localitatea Vulcana Pandele. Din cercetări a reieșit faptul că tânărul de 22 de ani, în timp ce se afla pe stradă, ar fi oprit un autovehicul în care se aflau călători și ar fi distrus cu un obiect ascuțit-tăietor geamul lateral al mijlocului de transport public. Totodată, acesta ar fi adresat injurii și amenințări la adresa polițiștilor care au intervenit.

Bărbatul în cauză a fost imobilizat și condus la sediul poliției Municipiului Târgoviște, iar ulterior la spital, unde a fost internat la Secția de Psihiatrie.

De asemenea, polițiștii au condus la sediul, pentru audieri și bărbatul de 27 de ani. În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sun aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, faptă prevăzută de art. 253 din Codul Penal, ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută de art. 371 din Codul Penal, fiind informat procurorul competent”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!