Primarul Târgoviștei: Adunarea Generală a creditorilor la COS Târgoviște a aprobat oferta Grupului Beltrame din Italia

Publicitate

La Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște, lucrurile par să sune mai bine pentru viitor!

După perioada de agonie, de 8 ani în insolvență, și după ultimul an și jumătate fără producție și cu salariații trimiși în șomaj tehnic urmat de șomaj definitiv, COS pare să vadă luminița de la capătul tunelului.

Adunarea Generală a Creditorilor la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a aprobat oferta Grupului Beltrame Italia, de 38 milioane de euro, pentru achiziția activelor funcționale ale unității metalurgice.

Vestea a fost dată astăzi de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, într-o conferință de presă legată de alt proiect.

Însă iată că veștile bune din ultima perioadă continuă pentru Combinatul de Oțeluri Speciale!

Vă reamintim că reprezentanții grupului Italian s-au aflat la Târgoviște și au făcut chiar reangajări pentru o săptămână în vederea repornirii utilajelor, pe lângă verificările financiare și administrative.

La 1 noiembrie, Grupul italian Beltrame a depus o ofertă angajantă de 38,3 milioane de euro (plus TVA) de cumpărare a activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România, aflat de 8 ani în insolvență.

Edilul municipiului Târgoviște a reamintit astăzi că vestea este bună pentru tot orașul, dar și pentru Compania de Apă și Primăria Târgoviște, ambele creditoare ale COST.

”Ar trebui ca în aproximativ 60 de zile să se definitiveze inclusiv clauzele contractului de vânzare-cumpărare. Au fost prezenți creditori reprezentând undeva la 64% din tabelul de creanță la Combinatul de Oțeluri Speciale și au votat pentru undeva la 99% dintre creditorii prezenți. Cred că este o veste încurajatoare, inclusiv pentru Compania de Apă care are de încasat o creanță de peste 3 milioane lei de la Combinatul de Oțeluri Speciale. De asemenea și Primăria Târgoviște are creanțe neîncasate, dar cel mai important este că există premisele ca de data aceasta Combinatul de Oțeluri Speciale să fie repus în funcțiune, sigur de către un alt investitor…”, a declarat Cristian Stan, citat de Dambovita24.ro.

Beltrame Group este unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa, iar oferta lor este gură de oxigen pentru COS și pentru Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!