Primarul municipiului Târgoviște, extrem de acid la adresa lui Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița . „Este un abuz în serviciu”

Publicitate

Primarul în exercițiu al municipiului Târgoviște și candidatul PSD la un nou mandat, Cristian Stan, a fost extrem de acid la adresa lui Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița.

Astăzi, într-o conferință de presă, edilul a precizat că anumiți  primari, viceprimari și consilieri locali din județ au trecut în barca rivalilor în ultima perioadă, iar șeful Instituției Prefectului Județului Dâmbovița s-a făcut că nu vede nimic în acest sens, nedispunând măsurile de încetare a mandatelor aleșilor locali.

Cristian Stan a transmis că această practică trebuia sancționată conform legii prin pierdea funcțiilor ocupate acum 4 ani din postura de candidați PSD. Potrivit acestuia, articolul 160 din Codul Administrativ prevede faptul că “mandatul primarului încetează de drept la pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”.

„Păi în momentul în care și-au depus candidaturile, domnule Prefect, nu cumva, primarii aceia au pierdut calitatea de membru al partidului pe a cărui listă au fost aleși inițiali? Eu zic că da. Ultima zi de depunere a candidaturilor a fost pe 18 august și suntem în 14 septembrie. A trecut aproape o lună. Care este motivul pentru care nu ați dispus încetarea mandatelor primarilor care au trecut la alt partid, în baza unei dispoziții exprese a Codului Administrativ?

Primari, viceprimari, consilieri locali, niciunul nu a făcut obiectul unor măsuri luate de Instituția Prefectului. Potrivit legii, orice act semnat de primar în această perioadă este lovit de nulitate. Cine își asumă acest lucru? Aștept un răspuns din partea instituției Prefectului. Sper să nu arunce în curtea secretarilor de UAT-uri care au și dumnealor o responsabilitate, pentru că aveau obligația să întocmească un referat.

Neîntocmirea acestui referat este un abuz în serviciu. Suntem într-o țară democratică, cu reguli foarte bine stabilite, iar Codul Administrativ reglementează detaliat această situație. Așadar, ce s-a întâmplat cu acest subiect?”, a spus Cristian Stan.

Conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată)și implicit pierderea mandatului de primar (OUG 57/2019 art. 160 (h)).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!