Primarul Iașiului, pus la punct de edilul municipiului Târgoviște, după ce primul a comparat Târgoviștea cu o comună!“Ce greșeală ați făcut când ați vorbit așa de noi”

Publicitate

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirică,  a fost, astăzi, pus la punct de edilul orașului Târgoviște! Cristian Stan l-a luat la țintă pe Chirică, după ce aceasta afirmase în urmă cu puține zile că Târgoviștea este o comună.

“Domnule primar al municipiului Iași,

Nici nu știu cum să încep, care să fie tonul mesajului meu. Am citit declarația dumneavoastră recentă și trimiterea pe care o faceți la echipa de fotbal Chindia Târgoviște. Nefericit, nervos sau, pur și simplu, ignorant, v-ați referit la Târgoviște ca la o comună banală a României.

Acum, nici nu știu pe cine să fiu supărat, pentru că nu am toate datele despre anii dumneavoastră de școală. Nu știu cine v-a fost profesor de istorie, nu știu dacă ați chiulit la orele respective, nu știu din care motiv, pentru numele lui Dumnezeu, nu ați auzit de capitala Țării Românești vreme de 3 secole (!!!), de Mircea cel Bătrân, de Vlad Țepeș, de Neagoe Basarab, de Brâncoveanu. De Turnul Chindiei (măcar aici să vă fi dus gândul când ați pomenit numele echipei noastre).

Păcat că ați ales să vă „motivați” jucătorii printr-un discurs atât de păcătos. Păcat și de echipa de fotbal a Iașiului. Chiar dacă are rezultate net inferioare Chindiei noastre, ea rămâne echipa din capitala Moldovei. O capitală frumoasă, cu istorie bogată și fascinantă, pe care niciodată nu mi-aș permite să o murdăresc în cuvinte de dispreț.

Înțeleg că reacțiile de după discursul dumneavoastră „motivațional” au fost suficient de lămuritoare din punct de vedere istoric, geografic, sportiv etc. Mie nu-mi rămâne decât să vă invit, când veți avea timp, la Târgoviște, să vizitați această „comună” incredibilă, fostă Cetate de Scaun. Măcar la Curtea Domnească să ajungeți (chiar, ce comună ați mai auzit să se laude că are o Curtea Domnească?).

Veți primi acolo câteva pliante și veți afla, răsfoindu-le, ce greșeală ați făcut când ați vorbit așa de noi”, l-a taxat Cristian Stan pe edilul municipiului Iași pe Facebook.

Așa cum se cunoaște, Primăria Târgoviște este unul dintre asociației Chindiei, echipă ce ocupă locul 6 în ierarhia Ligii 1.

Cum s-a ajuns ca primarul Iașiului să compare municipiul Târgoviște cu o comună

În urmă cu patru zile, edilul Iașiului, Mihai Chirică, a demolat echipa antrenată de Daniel Pancu, într-o conferință de presă. Cum echipa moldoveană este finanțată în mare măsură de la bugetul local, edilul i-a criticat extrem de dur pe jucătorii lui Poli Iași, cărora le-a reproșat că nu prestează suficient pentru salariile pe care le încasează lună de lună. După 19 runde scurse din campionat, Poli Iași este codașa Ligii 1, cu 15 puncte acumulate.

“Dacă eu nu-mi fac treaba la primărie, dacă mă împiedic pe scări, dorm pe mine, să nu-mi iau salariul , eu așa zic! Dacă noi am plătit aproape 4 milioane de lei pentru acest club și au14 puncte say 17, câte au, din 18 sau 19 etape, asta înseamnă că n-au scos nici măcar un punct pe etapă! Au încasat cele mai multe goluri din campionat.

Să mă lase! Așa pot să iau și eu bătăie. Stau și iau bătaie cu 4-0. La vârsta mea, și la cât știu eu fotbal. Iau bătaie de la Voluntari, Chindia, tot felul de echipe. Mă uit pe hartă și mă ia capul! Eran bun la geografie, dar nu văd vreo capitală regional sau vreun oraș mare. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe. Când îi prind pe-ai noștri, îi ard de le sună apa în cap!”, a transmis primarul Iașiului într-o conferință de presă.

După 19 runde scurse din campionat, Poli Iași este codașa Ligii 1, cu 15 puncte acumulate. Mai mult de atât, în primul etapă a returului, Chindia și Poli Iași au remizat 1-1,la Buftea.

Tot în acea conferință, edilul Iașiului a mai jignit și pe FC Voluntari, formație ce a replicat printr-un comunicat de presă la spusele lui Mihai Chirică.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!