Primarul din Cojasca, arest la domiciliu în dosarul privind eliberarea în fals de vize de reședință

Publicitate

Primarul localității Cojasca, Gheorghe Victor, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Măsura vizează și patru funcționari publici, în dosarul privind eliberarea în fals de vize de reședință.

Instanța a dispus o astfel de măsură noaptea trecută, după ce primarul fusese reținut pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor care au avut loc marți la el acasă și la o instituție publică.

Potrivit aceleași surse, alți doi funcționari publici, un angajat al Primăriei Cojasca și un angajat al Serviciului Public Comunitar de Evidența Populației Cojasca, au recunoscut faptele și au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Funcționarii sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals informatic în formă continuată și fals intelectual în formă continuată, iar primarul este acuzat de instigare și complicitate la aceste infracțiuni.

Conform Agerpres, ancheta vizează eliberarea în fals de vize de reședință. Vizele ar fi fost eliberate pentru persoane care nu au locuit niciodată în imobilele respective, iar proprietarii nu știau că la adresele lor au fost eliberate astfel de vize.

Așa cum se cunoaște, pe 27 iunie, în comuna Cojasca vor avea loc alegeri pentru consiliul local, dizolvat pentru că timp de trei luni nu a adoptat nicio hotărâre.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!