Primarul comunei Vulcana Băi, un colaborator dovedit al Securității! Emil Drăghici este și președintele Asociației Comunelor din România

Publicitate

Asociația Comunelor din România condusă de un fost turnător al Securității! Instanța a stabilit, definitiv, că Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana Băi, a fost colaborator al Securității.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități a descoperit că președintele ACOR a întocmit și semnat, cu nume real, în iunie 1982, un angajament cu Securitatea, „din cuprinsul căruia reiesele numele conspirativ preluat, respectiv Dinu”, potrivit  PressHub.ro.

Dâmbovițeanul Emil Drăghici, pe atunci casier la Consiliul Popular din comuna unde astăzi este primar, a activat ca informator în perioada 1982-1987.

„Pe parcursul colaborării cu Securitatea, acesta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum: ascultarea și colportarea știrilor transmise de posturile de radio interzise – nota informativă din 25.07-1984; comentarii negative la adresa conducerii de partid și de stat din țara noastră, sub regimul comunist”, se menţionează în nota informativă din 16.06.1982.

Emil Drăghici este președintele Asociația Comunelor din România (ACOR) încă de la înființare, din 1997, iar primar al comunei Vulcana Băi este din 1992.

Așadar, turnătorii sau colaboratorii fostei Securități după revoluția din 1989 nu au dispărut în neant. Unul dintre ei actualul primar al comunei Vulcana Pandele, iar un altul mult mai cunoscu este fostul președinte al României Traian Băsescu.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!