Primarul comunei Voinești, acid cu aspiranții la funcția de președinte al României! Edilul cere candidaților să explice clar anumite dileme cetățenilor

Publicitate

Nu mai puțin de 11 candidați vor lupta pentru voturile românilor la alegerile prezidențiale din luna mai. Așadar, pe buletinele de vot se vor regăsi numele a 4 independenți și a 7 reprezentanți ai unor partide și alianțe.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2025 va începe 4 aprilie și se încheie în dimineața zilei de sâmbătă de dinaintea alegerilor, la ora 07:00, adică pe 3 mai 2025, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Despre candidați și campania electorală care va urma a transmis un punct de vedere a transmis și Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, dar și unul dintre edilii de seamă ai județului Dâmbovița. Într-un comentariu acid lăsat pe pagina personală de Facebook, primarul comunei de pe Valea Dâmboviței aduce în prim-plan anumite dileme și probleme fără răspuns pe care cei 11 candidați la funcția de președinte al României ar trebui să aducă răspunsuri clare și concrete pentru cetățenii țării. Și, nu doar să le ocolească așa cum au făcut până acum!

„Peste câteva zile va începe campania electorală (a câta?) pentru alegerile prezidenţiale, iar pe data de 4 mai suntem aşteptaţi la urne pentru a ne exprima votul în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Deja toţi cei 11 candidaţi sunt criticaţi care mai de care (unul că nu a făcut nimic 10 ani, altul că a fost ofiţer sub acoperire, altul că nu ştie limbi străine, altul că este pro-rus, altul că este soroşist, altul că a demonstrat că Băsescu nu a lovit cu palma un copil, altul că nu are şcoala necesară, altul că nu cunoaşte deloc politica externă, altul că este pro-american, altul că a fost şef al unui serviciu secret) şi multe alte defecte pentru fiecare.

Stând de vorbă cu o parte mică dintre votanţi, am constatat câteva dileme la care candidaţii ar trebui să răspundă. Voi enumera câteva dintre ele:

  1. În 2009, în urma unui referendum validat de Curtea Constituţională, poporul a decis ca numărul maxim de deputaţi şi senatori să nu depăşească 300. În mandatul 2012-2016 au fost peste 600. Oare în 15 ani trecuţi deja, Parlamentul nu a putut pune în aplicare voinţa poporului?
  2. De vreo 3 mandate ni se spune că vom elimina pensiile speciale. Aici ni se spune că este neconstituţional. Oare?
  3. Preţurile la utilităţi (energie electrică, gaze naturale, apă potabilă) explodează lună de lună, nimeni nu înţelege nimic şi ni se spune că încă sunt plafonate. Unde vom ajunge?
  4. Sistematic, an de an, de la guvern la guvern, distrugem sistemul de educaţie. Schimbăm manualele an de an, schimbăm proceduri, reabilităm unităţi şcolare, dar degeaba. Nimeni nu spune S.O.S. sistemului de educaţie.
  5. Au trecut peste 12 ani de când se spune că se va face reforma administrativ-teritorială. Apă de ploaie şi nimic altceva.
  6. Orice salariat din România plăteşte 42,6% impozit pe salariu, la care se adaugă acciza la carburant, plus TVA la orice produs cumpărat. Deci aproape 60% se întoarce la stat.
  7. Prin ordonanţă de guvern şi nu prin lege, comasăm alegeri pentru interesul partidelor politice. Alţii cuplează alegeri cu un referendum [care avea] cu totul alt scop
  8. Este adevărat că în ultimii ani s-au făcut investiţii majore în infrastructură, în dezvoltarea localităţilor, dar să nu uităm că este obligaţia fiecărei unităţi administrativ-teritoriale locale, judeţene şi centrale să facă acest lucru. Tocmai de aceea candidăm, să implementăm cât mai multe proiecte.
  9. Dăm subvenţii foarte mari pentru diverse specii de fluturi, de acvile, protejăm şi alocăm bani pentru câini mai mult decât pentru copiii noştri şi dăm subvenţii simbolice pentru pomicultură, cultura mare, bovine, ovine etc.
  10. Cineva spunea zilele trecute că, dacă nu votăm un anume candidat, primarii vor fi aleşi în 2 tururi. Aşa a fost până în anul 2008 inclusiv şi cred că primarii şi consiliile locale aveau mai multă legitimitate.

Dilema rămâne: NOI CU CINE VOTĂM!?”, a transmis Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!