Primarul comunei Cojasca a fost reținut împreună cu alți 6 funcționari sub acuzația de eliberare în fals de vize de reședință!

Publicitate

Primarul comunei dâmbovițene Cojasca a fost reținut pentru 24 de ore împreună cu alți șase funcționari, desfășurându-se o anchetă pe baza mai multor acuzații. După ce pe parcursul zilei de ieri au fost făcute percheziții la primăria Cojasca, atât primarul cât și funcționarii sunt anchetați după ce au pus 67 de persoane să-și facă vize de reşedințe  false, în perioada alegerilor pentru consiliul local, scrie Realitatea.net.

Acuzațiile care li s-au adus funcționarilor sunt de abuz în serviciu în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals informatic în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, în timp ce primarul este acuzat de complicitate la aceste fapte, scrie aceeași sursă.

Mai mult decât atât, deși ancheta are la bază acuzația de fals în vize de reședință, se pare că persoanele pentru care s-au făcut documentele false nu au locuit niciodată în domiciliile respective, iar proprietarii nu știu că au fost emise astfel de acte pe adresa locuinței lor, scrie Realitatea.net.

De asemenea, în data de 27 iunie vor avea loc alegeri pentru consiliul local, acesta fiind dizolvat pentru că nu a adoptat nicio hotărâre pe o perioadă de 3 luni.

Un alt primar, de această dată din localitatea Stefăneștii de Jos, este acuzat de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor. Ca urmare a acestor fapte, săptămâna trecută, în data de 10 iunie, au fost făcute percheziții la cinci adrese, inclusiv la cea a primarului. Acuzațiile au fost aduse începând cu luna februarie a acestui an, însă se pare că faptele au fost comise in perioada 2017-2019, iar victima edilului ar fi fost o copilă de doar 13 ani, scrie Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!